2023. február 22., szerda

ERASMUS NAP - ZÁRÓKONFERENCIA

 


ERASMUS NAP - ZÁRÓKONFERENCIA


„Nyitott gondolatok kitárt kapukkal”


Szeptember végén zárult a Nyitott gondolatok, kitárt kapuk egy tágabb világra elnevezésű KA1 rövidtávú Erasmus pályázatunk, melynek központi céljaként az idegen ajkú és a hazatérést követően a hosszabb távon külföldön tartózkodott diákok megfelelő integrálását, a tehetséggondozást, a nyelvi nehézségek áthidalását fogalmaztuk meg. A kihívások megoldására szemléletváltásra volt szükség, más országok jó gyakorlatainak a felkutatására és beépítésére a diákok harmonikus és kiegyensúlyozott fejlődése érdekében.

A pályázatban az Európai Uniós költségkeretből 47.434,- Euró állt a rendelkezésünkre, melyet külföldi mobilitások, szakmai tréningek megvalósítására fordíthattunk.

16 kollégánk 21 mobilitáson vett részt szakmai képzéseken 9 országban. Az első szakasz végén egy évvel ezelőtt az Erasmus Napok keretében rendeztünk egy szakmai délutánt a kollégáink és a kerület iskoláiból az érdeklődők számára, ahol az ismeretek átadása volt az elsődleges szempont. Az idén pedig szintén a nemzetközi rendezvénysorozat keretén belül tartottuk a zárókonferenciánkat, ahol műhelymunkákat tartottunk a jó gyakorlatok megosztására, beépítésére és összegeztük a megszerzett tudást a disszemináció során.

A rendezvény  okt. 15-én 08:00-12:00 óra között került megrendezésre az iskolában 12 előadóval kétszer négy helyszínen. A plenáris előadást a Tempus Közalapítvány egy munkatársa tartotta, melyet a műhelymunkák követtek. A délelőtt nagyon jó hangulatban, szakmai közegben, oldott légkörben valósult meg.

A nap programjáról készült fotókat, az előadók bemutató anyagait, a jó gyakorlatokat és a résztvevők visszajelzéseit hamarosan megtalálhatják az érdeklődők az iskola pályázati honlapján.

Következő lépésként a nyertes akkreditációs pályázatunk megvalósításával fogunk intenzíven foglalkozni, melyben már nem csak pedagógusaink, de a diákok is lehetőséget kapnak külföldön mobilitásokon részt venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése